We hopen dat de kleuters"droog" de schoolpoort binnen stappen.

Het is voor je kleuter zelf fijn om geen aandacht meer te hoeven geven aan de zindelijkheidstraining. Als dit vanzelf loopt, kan je kleuter alle aandacht geven aan het leren en spelen in de kleuterklas. 
Het is ook leuk voor de andere kleuters. In een klas zonder natte broekjes kan de juf al haar aandacht geven aan het begeleiden van fijne, leerrijke activiteiten. Ze hoeft deze niet regelmatig te onderbreken om een vuil broekje te verwisselen.

Natuurlijk weten we dat het zindelijkheidsproces niet bij elke kleuter even snel of even vlotjes verloopt. Daarom hebben we een stappenplan uitgewerkt. 
Merken we de eerste schooldagen dat je kleuter regelmatig nog een ongelukje heeft dan geven we een foldertje mee met 10 zinvolle tips die je kleuter kunnen helpen.
Verder wachten we dan een 3-tal weken af : Voor het eerst naar school gaan is erg spannend en heel wat jonge kleuters reageren hierop door terug in hun broekje te doen. 
Als je kleuter na 3 weken nog steeds regelmatig een vuil broekje heeft, maken we een afspraak voor een gesprek. We bekijken hoe het thuis en op school loopt. Samen maken we dan afspraken.

Op deze manier werken we er samen aan!