kinderkuren

Vanaf 07/01/2019 staat het opvangteam van KinderKuren met veel plezier in voor de voor- en naschoolse opvang in VBS Vlierbeek.

Het huidige opvangteam blijft hun werk verder zetten en wordt hierbij versterkt door enkele nieuwe opvangmedewerkers. Het team werkt in een professionele omkadering samen met een vestigingsverantwoordelijke.

We zorgen met veel enthousiasme  voor uw kinderen en bieden verschillende leuke activiteiten op maat van elk kind, zodat iedereen zich thuis kan voelen in onze opvang!

Aarzel dus niet en kom mee met ons spelen, samen maken we er een spetterende opvangtijd van!

Met vragen i.v.m. de opvang van je kind, kan je steeds terecht bij de vestigingsverantwoordelijke:

geertje

Geertje Beijnsberger
  Telefonisch bereikbaar op 0492/23.63.49

Aanwezig in abdijschool: dinsdagavond
  Aanwezig in wijkschool: donderdagavond

Wil je een opvangmedewerker telefonisch bereiken tijdens de opvang?

Opvang Abdijschool 1 :

0488/63.18.05

Opvang Abdijschool 2 :

0488/63.18.07

Opvang Wijkschool :

0488/63.18.28

ALGEMEEN

De opvang van onze school wordt volledig georganiseerd door KinderKuren, een project van stad Leuven (onderdeel van vzw kinderopvang Leuven). Kinderkuren staat voor kwaliteitsvolle opvang in de school. De kinderen staan steeds centraal en we stappen mee in hun belevingswereld. In een veilige omgeving kan je kind genieten van zijn vrije tijd, met vriendjes een spel verzinnen of kiezen voor één van de activiteiten. Onze begeleiders bieden zelf activiteiten aan (groepsspelen, knutselen,….) op woensdag en schoolvrije dagen.  Tijdens weekdagen werken we samen met externe lesgevers die workshops komen geven. Hiervoor kan je je kind inschrijven op het inschrijvingsformulier, meegegeven met de klaspost.

NIEUW!!!: ruimere opvangtijden vanaf 07/01/2019 in de abdijschool en de wijkschool

Opvang is er elke schooldag voor en na school, op pedagogische studiedagen en facultatieve verlofdagen (schoolvrije dagen)

ochtendopvang

avondopvang

maandag

dinsdag

woensdag

van 12u30 tot 18.30u

donderdag

vrijdag

Schoolvrije dagen

Vrijdag 01 februari 2019  van 07u00-18u30

Woensdag 20 maart 2019 van 07u00-18u30

Woensdag 15 mei 2019 van 07u00-18u30

Vrijdag 28 juni 2019 van 12u15-18u30

Inschrijven

Je schrijft je kind in bij KinderKuren door het opvangdossier ingevuld terug te bezorgen aan het schoolsecretariaat. Het opvangdossier krijg je bij inschrijving op school of je kan het vragen aan de vestigingsverantwoordelijke van KinderKuren.

Voor de externe activiteiten en de schoolvrije dagen krijgt u via de klaspost een inschrijvingsformulier.

Opgelet! Ook al gaat je kind al naar de opvang, gelieve je gegevens te controleren en up-to-date te houden. Dit kan via de volgende link:  https://kinderkuren.kwandoo.com

Aanwezigheidsregistratie

We werken met een tablet om aanwezigheden te registreren. Als je je kind brengt of ophaalt, ga dan even langs de begeleiding om je kind in of -uit te schrijven. Dit is belangrijk voor de veiligheid en de facturatie.

Huishoudelijk reglement:

NIEUW!! Ochtendopvang vanaf 07/01/2019

• · Vanaf 7u00 zijn de kinderen welkom in de oude turnzaal.
  • · Ingang: Enkel het poortje bij fietsenstalling van 5e en 6e leerjaar dient als ingang.
  • · Kinderen van de andere leerjaren wandelen over de speelplaats met de fiets in de hand om hun fiets in hun eigen fietsenstalling te plaatsen.
  • · De kinderen melden zich aan bij de opvangmedewerker vooraleer te gaan spelen.
  • · Bij droog weer kunnen de kinderen vanaf 7u30 buiten spelen.
  • · Om 8u15 worden de kleuters naar de kleuterspeelplaats gebracht.
  • · De opvang van KinderKuren is afgelopen om 8u15, daarna is er speelplaatstoezicht door de leerkrachten.

TARIEVEN

• · Normaal tarief: € 0,45/begonnen kwartier
  • · Sociaal tarief: globale korting van 40% (niet cumuleerbaar met de gezinskorting)

Gezinnen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming, kunnen een aanvraag voor een sociaal tarief doen bij de
            administratie. Een sociaal tarief kan worden toegekend aan de hand van:

-         Klevertje mutualiteit met de juiste code (dit kan enkel het eerste jaar van aanvraag)

-         Attest verhoogde tegemoetkoming ð te bekomen bij de mutualiteit

-         Aanslagbiljet van de personenbelasting

• · Gezinskorting: -20% voor 2e kind, -30% voor 3e kind, -40% voor 4e, 5e ,6e, .. kind
  • · Domiciliëringskorting: eenmalige korting van 20% op eerste afrekening

Meer informatie: www.leuven.be/kinderkuren | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 016 27 26 39

Stille studie

Op maandag, dinsdag en donderdag is er na de school nog een vrijblijvende studie voor kinderen vanaf het tweede leerjaar.
De studie duurt tot 16.45u.
De studie gebeurt onder toezicht van een leerkracht. Het is de bedoeling om een rustige omgeving aan te bieden waarin uw kind leert zijn huiswerk zelfstandig te maken.
Het is wenselijk dat je de werkjes na de studie alsnog nakijkt, zodat je steeds op de hoogte blijft van de vorderingen van uw kind.