De ouderraad maakt als officieel adviesorgaan deel uit van de schoolstructuur en voldoet aan de voorwaarden van het participatiedecreet van de Vlaamse Gemeenschap.
Anderzijds is de ouderraad ook erkend als een soort werkgroep binnen het oudercomité. Op die manier wordt het democratische draagvlak vergroot en is er een vruchtbare kruisbestuiving tussen de ouderraad en de andere werkgroepen van het oudercomité.

De ouderraad kiest vertegenwoordigers voor de schoolraad.

De ouderraad kan op vraag van de schoolraad advies uitbrengen maar ook op eigen initiatief het schoolbestuur adviseren over alle thema's waarover de schoolraad bevoegdheid heeft.

Voorzitter: Koen Vanvlasselaer

Koen Vanvlasselaer