3KA en 3KB naar Hidrodoe

Maandag ging de 3de kleuterklas op uitstap naar Hidrodoe in Herentals. We konden er volop ontdekken, onderzoeken en experimenteren met water. Er waren verschillende proefjes en opdrachten die we helemaal zelf mochten uitvoeren want in dit museum MOET je alles aanraken! We kregen ook een 3D film te zien over grondwater en mochten nog wat buiten spelen op de Hidrodoe boot. Iedereen heeft een leuke dag gehad en als aandenken kregen we nog een drinkbeker cadeau.

Klik hier om te zien hoe leuk het was!

Zwaaien aan de touwen, ringen en trapeze

Waaw, joepie, jeeh, .....
De kinderen waren door het dolle heen toen ze voor de eerste maal onze nieuwe klim installatie zagen.
We kunnen nu naar hartelust klimmen, draaien en zwaaien aan touwen, trapezes en ringen .

Dankzij de ouderraad, die tal van activiteiten organiseren, konden we deze installatie bekostigen.
Een welgemeende en hartelijke dank je wel van ons allemaal en van 3 fiere leerkrachten! Dikke mercie!

Hilde, Margot en Dries

1KA speelt in de wind

De storm Ciara trekt over ons land en dat zullen we geweten hebben. Maar het moet niet altijd kommer en kwel zijn. We maakten van een nood een deugd en speelden in de wind met onze zelfgemaakte vliegers.
Pret verzekerd!

Carnaval 2020 Abdij

Februari is carnavalmaand. Zo ook bij ons op school. Naar jaarlijkse gewoonte liepen we vanuit de hoofdschool in een stoet het blokje om. We konden dit jaar op veel toeschouwers rekenen.

Ook in de klassen bleek het reuzefijn te zijn.

Kijk maar!

2KA Professor "Willen Weten Dat"

Professor ‘Willen Weten Dat’ kwam in onze klas elke dag een proefje uitvoeren, deze proefjes mochten we dan in de klassen nadoen.
We gingen op onderzoek naar wat magnetisch was in en rond de school, we haalden oude apparatuur uit elkaar,  we mochten een robot besturen, veel met magneten experimenteren aan tafels maar zeker ook in de bouwhoek.