Carnaval 2020 Abdij

Februari is carnavalmaand. Zo ook bij ons op school. Naar jaarlijkse gewoonte liepen we vanuit de hoofdschool in een stoet het blokje om. We konden dit jaar op veel toeschouwers rekenen. 

Ook in de klassen bleek het reuzefijn te zijn.

Kijk maar!

1KA speelt in de wind

De storm Ciara trekt over ons land en dat zullen we geweten hebben. Maar het moet niet altijd kommer en kwel zijn. We maakten van een nood een deugd en speelden in de wind met onze zelfgemaakte vliegers. 
Pret verzekerd!

Kijk maar mee!

Babybezoek in 2KA

Hiep hiep hiep hoera.  Mats heeft er een broertje bij.
Baby Warre is een bezoekje komen brengen in onze klas.  We hebben hem een badje gegeven, we mochten hem omkleden en hem allemaal eens op onze schoot zetten.
Een hele dikke proficiat aan heel de familie.
 

Voor de foto's, klik hier

 

2KA Professor "Willen Weten Dat"

Professor ‘Willen Weten Dat’ kwam in onze klas elke dag een proefje uitvoeren, deze proefjes mochten we dan in de klassen nadoen.
We gingen op onderzoek naar wat magnetisch was in en rond de school, we haalden oude apparatuur uit elkaar,  we mochten een robot besturen, veel met magneten experimenteren aan tafels maar zeker ook in de bouwhoek. 
 
 
 
 
 
 
 

Sint en Kerst in de Instapklas..

Samen bereidden we ons voor op de komst van Sinterklaas en Zwarte Piet in de klas. Wie is Sinterklaas? En wie is Zwarte Piet? Wat hebben ze aan? Hoe komen ze naar hier? Wat leggen we klaar bij ons schoentje? Wat verschoten we als we de klas binnenkwamen nadat Sint en Piet 's nachts waren langs geweest! We leefden ons helemaal uit met al het nieuwe speelgoed..
Juf Greet kwam ook op bezoek in onze klas, zij had scheerschuim meegebracht. We konden in het schuim tekenen met onze handen, vingers, autootjes, penselen,.. Jammer genoeg was er niet genoeg tijd om iedereen aan bod te laten komen maar juf Greet komt zeker nog eens langs!
En dan, op een ochtend, stond er een kerstboom in de klas.. We mochten deze versieren, luisterden naar het kerstverhaal en genoten van een gezellig kerstfeestje..
Sfeerbeelden over de leuke, gezellige maand december vinden jullie hier..