Dino's in de keverklas 2KA

Wat doet dat ei in de klas? Van wie is het? 
Inderdaad van een dino!!
We hebben botjes gevonden, we hebben de maag van de planteneter eens grondig bekeken, fossielen gemaakt, een vulkaan laten uitbarsten en nog een heleboel meer.

1KC en de kleutertuin

Voor de aller eerste keer mochten we spelen in de kleutertuin.
We ontdekten hoeveel dolle pret we er konden maken.
Dit was zeker voor herhaling vatbaar, kijk maar mee.

Paaslunch 1KA-1KB-1KC

Na het succes van ons vriendjesontbijt rond Valentijn en ook de overschotjes van eten beslisten we om nog eens een paaslunch te doen.
Deze keer deden ook de ballonnetjes mee. Er waren superveel mama's, papa's, oma's en opa's die ons kwamen helpen. Ze sneden lekkere fruitjes voor de fruitsalade, ze bakten eitjes, ze smeerden boterhammen en zorgden dat we allemaal iets lekkers hadden om te drinken. En nadien hielpen ze ook om alles af te wassen. Nogmaals een dikke dankjewel om ons te komen helpen! Kijk je mee?

Thema boerderij in 1KC

De ballonnetjes leerden over de boerderij. We speelden met de dieren in de boerderij, (spaar)varkens en hadden een echte maisbak in de klas.
We mochten ook onze handen eens vuil maken net zoals de varkens dat doen in de modder.
Wanneer het mooi weer was gingen we samen op pad naar de boerderij naast de school. Net toen we voorbij liepen kwam de boerin ons vertellen dat ze de stal aan het poetsen was. We zagen de boer rijden met de reuze tractor naar het veld om die om te ploegen. De paarden stonden nog buiten in de wei en die zijn we ook een bezoekje gaan brengen.
Van al deze leuke dingen hebben we enkele sfeerbeelden voor jullie gemaakt. Kijk maar mee.

Baby's op bezoek in de rupsenklas 1KB

Door de grote babyboom in onze klas konden we niet anders dan het uitgebreid te hebben over de baby's. We knutselden een poppenwagen, we gingen op stap met de buggy's en onze baby's, we maakten fruitpap, ... Ook kregen we al baby's met mama en soms ook papa op bezoek. Zo leuk! We zagen hoe we een baby een nieuwe pamper moesten aandoen. Er kwam ook een vroedvrouw op bezoek om ons vanalles te vertellen over de baby in de buik en ze leerde ons hoe we een baby een badje moesten geven. Kortom het was een superleuk thema.

Kijk je mee?