Daar zit muziek in

Een nieuwe maand... een nieuw thema in ons jaarthema! Juf Bieke vertelde ons, samen met haar kinderen, wat dat nieuwe thema is. Daar zit muziek in! Al zingend en dansend hebben de kleuters van juf Bieke ons getoond wat we deze maand kunnen doen.

1B Dieren in de winter

Met de hele klas gingen we op stap! We wandelden superflink naar het ecohuis. Daar leerden we wat dieren in de winter doen... winterslaap, winterrust, trekvogels, standvogels,... We weten het nu allemaal! We maakten een voederbol om de vogels in onze tuin thuis te verwennen en we gingen op sporen-zoektocht.

Gezelschapsspelen 1B en 5A

Gezellig? Gezellig was het zeker! Tijdens deze koude, gezellige weken kwamen 1B en 5A twee keer samen om spelletjes te spelen. Samen met hun meter of Peter en enkele vriendjes konden alle kinderen genieten van deze gezellige gezelschapsspelen. Geniet maar met ons mee!

Kerstverhaal

Vandaag brachten de juffen van de kleuterschool en het eerste leerjaar het kerstverhaal voor al hun kinderen.

Het was een mooie voorstelling en de kinderen hebben ervan genoten.

Kijk maar mee.

Sinterklaas in de Abdij

Hij komt! Hij komt! En hij is alweer vertrokken!

Naar jaarlijkse gewoonte bracht Sinterklaas onze school een bezoek. Woensdag was hij al in de Liemingen en vrijdag was de Abdij aan de beurt. De druilerige regen zorgde ervoor dat we hem onder het afdak van de oude speelplaats moesten ontvangen in plaats van op straat maar dat was geen probleem voor de Pieten en de Sint.

De hele dag bezochten ze alle klassen en de kinderen hebben hun beste beentje voorgezet. Er waren liedjes, versjes en zelfs een zoektocht naar pakjes. De kinderen waren superflink en er was ook snoep. De Sint heeft er alweer van genoten, en de kinderen ook.

Tot volgend jaar Sinterklaas!

Klik hier om te zien hoe leuk het was!