Vaderdag in 2A

De kinderen van 2A kregen de voorbije  week een witte herenzakdoek. Daarop tekenden ze een mooie tekening met textielstiften.
Ze kleurden een kleurplaat voor “The best dad ever.” Dit werd hun geschenkpapier om papa’s  zakdoek als een geschenk in te pakken. 
Zij zaaiden waterkers en tekenden een mannetjesgezicht erop.
Ook tekenden ze een portret van papa op zijn vaderdagkaart.
Kijken jullie mee hoe de papa’s van 2A verwend worden voor een ver-duivel-d fijne vaderdag op 10 juni?

Gaiazoo 2de leerjaar

15 mei gingen we op schoolreis naar de GAIA-zoo. Na een lange busrit kwamen we aan in Kerkrade. We zagen er heel wat schattige en mooie dieren. Het stokstaartje liet haar jong zo trots zogen terwijl we erop stonden toe te kijken.
Het was een zonnige dag en we speelden er zowel in de binnen- als in de buitenspeeltuin. Kijken jullie mee?

boerderijklassen

Boerderijklassen dag 1

Na een erg lange busrit kwamen we eindelijk aan op de boerderij! Boerin Mieke vertelde ons alles over wat mag en wat niet mag. En daarna was het zo ver! Valiezen uitpakken, dieren aaien, spelen, dieren voederen, verzorgen, … We hadden echt geluk met het weer, want de regen kwam pas toen we allemaal in dromenland waren, dromend van een nieuwe boerderij-dag…

Boerderijklassen dag 2

De haan kraaide wel erg vroeg vandaag… Dus waren we ook allen erg vroeg wakker! Er stond weer een fijne dag op het programma: melkles, broodles, dieren verzorgen, een ritje met de tractor… We hebben er ontzettend van genoten!

Boerderijklassen dag 3

Tijdens onze laatste ochtend op de boerderij werd er aan een supersnel tempo ingepakt… De valiezen stonden klaar zodat we nog een laatste dag mochten genieten op de boerderij! Na overheerlijke spaghetti ’s middags mochten we nog even spelen en afscheid nemen van de dieren om daarna, moe maar tevreden, terug richting Kessel-lo te rijden!   

 

Om de foto's te zien klik op de titels

Buitenbeleefdag 2A

Op 24 mei was het de beleefbuitendag.
2A ging eerst naar de moestuin en het veld kijken hoe de groenten en gewassen in bloei stonden. Daar vertelde de juf over het belang van de insecten.
In het provinciaal domein speelden we verstoppertje door af te tellen met tafelsprongen. We lazen over de bijtjes en andere insecten. We bezochten ook de bijenhal.
Daarna plonsten we door het ploeterbos. Dat was een plakkerige bedoening, maar ijverig gingen we in het water op zoek naar waterdiertjes.
‘s Middags aten we onze boterhammetjes en we mochten spelen in de speeltuin. Ook bedachten we zinnen over het park.
Aan de Stille Waters zongen we liedjes en deden we een dansje.
Deze leerrijke en leuke dag was snel voorbij. Kijken jullie mee naar de sfeerbeelden?

Vlierbeekkermis

Een zonovergoten dag, lachende kinderen en genietende ouders!
Het was een fijn feest voor jong en oud!
Vele kinderen deden hun uiterste best om alle één-tegen-allen proeven uit te voeren. Proficiat jullie dat schitterend gedaan. Leerkrachten, vet uw pannetje al maar in want er zullen veel pannenkoeken gebakken moeten worden!
Geniet mee van de sfeerbeelden.