Laatste zwemles 2de leerjaar

Woensdag 13 juni 2018 ging het tweede leerjaar dit schooljaar voor de laatste keer zwemmen in het zwembad te Wilsele.
De leerlingen kregen eens geen echte zwemles, maar konden hun hartje ophalen op een reuzegroot springkasteel dat op het water lag. Of ze het klauteren, springen, sluipen, glijden leuk vonden, zie je als je klikt op deze link.

2A naar het verkeerspark

Onze kennis over het fietsen in het drukke verkeer werd in het verkleind op een fietsparcous geoefend in het verkeerspark gelegen aan het Provinciaal Domein.
Eerst kregen we een opfrissing van de verkeersregels, de verkeersborden en de bevelen van de agent in het verkeersklasje door een agente.
Daarna mochten we fietsen op een fiets of in een go-cart door de straten, op de fietspaden en over de overweg in het verkeerspark. Of we een bekeuring van de agente kregen, dat kom je misschien te weten als je naar onze foto’s kijkt.

Gaiazoo 2de leerjaar

15 mei gingen we op schoolreis naar de GAIA-zoo. Na een lange busrit kwamen we aan in Kerkrade. We zagen er heel wat schattige en mooie dieren. Het stokstaartje liet haar jong zo trots zogen terwijl we erop stonden toe te kijken.
Het was een zonnige dag en we speelden er zowel in de binnen- als in de buitenspeeltuin. Kijken jullie mee?

Vaderdag in 2A

De kinderen van 2A kregen de voorbije  week een witte herenzakdoek. Daarop tekenden ze een mooie tekening met textielstiften.
Ze kleurden een kleurplaat voor “The best dad ever.” Dit werd hun geschenkpapier om papa’s  zakdoek als een geschenk in te pakken. 
Zij zaaiden waterkers en tekenden een mannetjesgezicht erop.
Ook tekenden ze een portret van papa op zijn vaderdagkaart.
Kijken jullie mee hoe de papa’s van 2A verwend worden voor een ver-duivel-d fijne vaderdag op 10 juni?

Buitenbeleefdag 2A

Op 24 mei was het de beleefbuitendag.
2A ging eerst naar de moestuin en het veld kijken hoe de groenten en gewassen in bloei stonden. Daar vertelde de juf over het belang van de insecten.
In het provinciaal domein speelden we verstoppertje door af te tellen met tafelsprongen. We lazen over de bijtjes en andere insecten. We bezochten ook de bijenhal.
Daarna plonsten we door het ploeterbos. Dat was een plakkerige bedoening, maar ijverig gingen we in het water op zoek naar waterdiertjes.
‘s Middags aten we onze boterhammetjes en we mochten spelen in de speeltuin. Ook bedachten we zinnen over het park.
Aan de Stille Waters zongen we liedjes en deden we een dansje.
Deze leerrijke en leuke dag was snel voorbij. Kijken jullie mee naar de sfeerbeelden?