Wieltjesdag 1ste leerjaar

De krokusvakantie was nog maar net voorbij, of het was al wieltjesdag in het eerste leerjaar! De jongens en meisjes van het eerste rolden erop los op de speelplaats met hun step, skateboard of rolschaatsen! Het was SUPERtof!

Kijk hier maar mee!

1B Aan tafel!

Ook in 1B leerden we op een leuke manier over ‘Aan tafel!’ We bouwden met borden en bekers, oefenden met de euro op de computer, speelden het grote boodschappenspel, knutselden lekkere taarten, gingen echt naar de winkel en maakten nadien overheerlijke spaghetti. Deze weken werden afgesloten met een overheerlijk frietjesfeest en nadien een leuke carnavalsdag,

kijk maar mee!

Kestwensen

Naar jaarlijkse gewoonte zongen de kleuters en de kinderen van het eerste leerjaar de kerstvakantie al zingend in!
Kijk je mee?

Carnaval 2018

Woensdag 7 februari : carnaval. Traditioneel komen we verkleed naar school. De juffen en de meesters hadden het thema "beroepen" gekozen en er waren opvallend veel koks, dokters en verpleegsters en hier en daar een boer of bouwvakker. De kinderen konden vrij kiezen hoe ze verkleed kwamen. We zagen heel wat zeer toffe creaties zoals Janssen en Janssen, een siamese tweeling, een lachend mannetje, frieten, bananen, cool-bluepakketjes, oude en jonge vrouwtjes, prinsessen en politie enzovoort!! Een bonte bende. En die bonte bende ging om half twaalf de straat op voor een stoet. Het was wel koud maar de zon scheen volop! 

Kijk maar mee!

Hij komt, hij komt,....

Hij is geweest! De lieve, goede Sint is vandaag op bezoek geweest in de Abdij.

Net na de schoolbel vormden alle kinderen een haag voor de Sint en zijn Pieten.

De Sint is daarna bij elke klas op bezoek geweest.

En of het fijn was?   Kijk maar even!