Veldloop 2016

woensdag 28 september : onze jaarlijkse afspraak met de veldloop van SVS. Met meer dan 100 leerlingen namen we dit jaar weer deel.

Allemaal verdienen ze een dikke proficiat voor hun deelname! Twee leerlingen behaalden een medaille, met name Anouck Florquin en Noor Depoortere uit het derde leerjaar.

Op naar volgend jaar!

 

4de lj dierenmarkt

Op 5 september gingen we met het 4de leerjaar naar de jaarmarkt.

De echte Leuvenaars, en dat zijn we toch, gaan elk jaar naar de dierenmarkt.

Geen pintje voor ons, wel heel veel plezier en veel te bekijken!!

Kijk maar mee!

3B waterbeesten

Op vrijdag 9 september maakte 3B zijn eerste uitstap.  We zijn naar het ecohuis gegaan om over waterdiertjes te leren.  De gids gaf uitleg over het waterdier dat op de prent stond. We moesten ook de prent op de juiste plaats op het schilderij hangen.  Daarna zijn we de waterdiertjes zelf gaan vangen in de waterpoel met een netje en een potje.  Niemand is in het water gevallen.Als we genoeg diertjes gevangen hadden, mochten we ze gaan bestuderen onder de microscoop.  Het was een zeer toffe uitstap.

Kijk maar mee!

juf Viviane wordt 50

Juf Viviane is 50 geworden en dat moesten we vieren! Met de ganse school probeerden we ons onder de tent te proppen om met dit zeer warme weer toch een beetje schaduw te hebben. Juf Viviane kreeg een heleboel wensen in ballonnen van elke klas. Nadat ze in de bloemetjes gezet werd, keerden we met z'n allen naar onze klassen terug.

Wil je zien hoe het was? klik dan hier!

Opening jaarthema : geluksvogels

We zijn gestart, en hoe! Deze morgen hadden alle juffen en meesters pluimen aan. Waarom werd al snel duidelijk bij de opening van ons nieuwe schooljaar. Het jaarthema is geluksvogels. Sporto is helemaal vanuit Rio naar hier gevlogen voor dit begin van het schooljaar en hij bracht 10 vrienden mee, 10 geluksvogels.

De vogeltjesdans werd gedanst en zo waren we helemaal klaar om naar de klassen te trekken en alles te weten te komen over die vreemde vogels.

Wil je zien hoe dat eraan toe ging? klik dan hier voor sfeerbeelden