3KB en 4B spelen ganzenbord

Tijdens de dag van het kind speelden de kleuters van 3KB met hun meters of peters het ganzenbordspel. De leerlingen van 4B hadden hier hard aan gewerkt. Het was spannend en plezant!

Kijk maar mee!

4B zoekt kriebeldiertjes

Een warm herfstzonnetje, een stralend blauwe hemel, ideaal weer voor een wandelingetje in de abdijtuin. Onderweg zoeken we kriebeldiertjes die zich overal verschuilen: onder afgevallen blaadjes, op de schors van stammen, op struiken, in losse aarde. We zoeken, vinden en verzamelen onze vondsten in loeppotjes. Daarna neuzen we in boeken om de juiste namen te achterhalen. Vanaf nu kennen vuurwantsen, oorwormen en pissebedden geen geheimen meer voor ons. Geniet maar mee.

1 minuut stilte voor Parijs

Ook onze school hield vandaag 1 minuut stilte voor de slachtoffers in Parijs..kijk maar mee..

Herfstwandeling 4B

Op een koude oktoberdag trokken we met 4B naar het provinciaal domein in Kessel-Lo. We gingen er met een gids op stap en gebruikten onderweg al onze zintuigen. Zo voelden we geblinddoekt aan de schors van een boom, proefden we met onze ogen dicht van nootjes, luisterden we naar de geluiden rondom ons, roken we aan kleine doosjes en probeerden we de geur te herkennen. We leerden ook met een zoekkaart bladeren identificeren. Dat het leuk en leerrijk was, zie je hier.

4A en 3KA peter-meteractiviteit

De 3de kleuterklas van juf Mieke en juf Hanne en het 4de leerjaar van juf Martine en juf Julie zijn peter en meterklassen.

Kijk mee naar onze eerste activiteit samen. We knutselden vliegtuigjes die echt konden vliegen!

Dit deden we op donderdag 1 oktober 2015. We hadden samen veel plezier en kijken al uit naar onze volgende ontmoeting.