Thema vuur

Vandaag maakten we met iedereen samen de overgang van lucht naar vuur...
Op de speelplaats maakten we een echt kampvuur.
Ons schoolkoor verraste ons met een optreden. Intussen staken wij voor elke klas de eerste adventskaars aan.
En zo zijn we vertrokken voor een hopelijk warme eindejaarsperiode...
Kijken jullie mee?

1KA en 4C peter-meter activiteit

De kinderen van 4C maakten een kleurrijk hinkelpad met stoepkrijt.

De bedoeling was om samen met de kleuters van Juf Viviane het hinkelpad te spelen. We hebben ons pad gemaakt met de symbolen van de 4 natuurelementen. Voor aarde tekenden we bloemetjes, voor lucht tekenden we wolkjes, voor water tekenden we druppels en voor vuur was het een vlammetje. Op de foto's kan je het kleurrijke resultaat zien. De kleuters vonden het heel plezant. Kijk maar mee...

4B zoekt kriebeldiertjes

Een warm herfstzonnetje, een stralend blauwe hemel, ideaal weer voor een wandelingetje in de abdijtuin. Onderweg zoeken we kriebeldiertjes die zich overal verschuilen: onder afgevallen blaadjes, op de schors van stammen, op struiken, in losse aarde. We zoeken, vinden en verzamelen onze vondsten in loeppotjes. Daarna neuzen we in boeken om de juiste namen te achterhalen. Vanaf nu kennen vuurwantsen, oorwormen en pissebedden geen geheimen meer voor ons. Geniet maar mee.

3KB en 4B spelen ganzenbord

Tijdens de dag van het kind speelden de kleuters van 3KB met hun meters of peters het ganzenbordspel. De leerlingen van 4B hadden hier hard aan gewerkt. Het was spannend en plezant!

Kijk maar mee!

Herfstwandeling 4B

Op een koude oktoberdag trokken we met 4B naar het provinciaal domein in Kessel-Lo. We gingen er met een gids op stap en gebruikten onderweg al onze zintuigen. Zo voelden we geblinddoekt aan de schors van een boom, proefden we met onze ogen dicht van nootjes, luisterden we naar de geluiden rondom ons, roken we aan kleine doosjes en probeerden we de geur te herkennen. We leerden ook met een zoekkaart bladeren identificeren. Dat het leuk en leerrijk was, zie je hier.