Carnaval 2018

Woensdag 7 februari : carnaval. Traditioneel komen we verkleed naar school. De juffen en de meesters hadden het thema "beroepen" gekozen en er waren opvallend veel koks, dokters en verpleegsters en hier en daar een boer of bouwvakker. De kinderen konden vrij kiezen hoe ze verkleed kwamen. We zagen heel wat zeer toffe creaties zoals Janssen en Janssen, een siamese tweeling, een lachend mannetje, frieten, bananen, cool-bluepakketjes, oude en jonge vrouwtjes, prinsessen en politie enzovoort!! Een bonte bende. En die bonte bende ging om half twaalf de straat op voor een stoet. Het was wel koud maar de zon scheen volop! 

Kijk maar mee!

Sherborne in de turnzaal

De kikkers, de rupsen, de kleuters van juf Bieke en juf Mieke gingen samen met de leerlingen van het vierde leerjaar en 3A op reis!

We namen het vliegtuig naar Venetië, roeiden met de boot, moesten grote en kleine bruggen onderdoor, kneden deeg voor onze pizza, beklommen bergen met onze ezel en gleden er weer af langs een enorme glijbaan.

Het was een hele leuke belevenis. Kijk maar mee en geniet van al die blije gezichten!

Juf Hilde en meester Dries

4C talentenshow

De voorbije weken kregen we heel wat talent te zien in 4C. Drie namiddagen op rij werden we verwend met een echte talentenshow met presentatoren en heel wat gastoptredens van de kinderen. Het was dit jaar een erg uiteenlopende show. Heel wat talenten kwamen aan bod: trompet spelen, lego bouwen, ukelele spelen, dansen, thai-boksen, heelalkennis, handlopen, voetballen, piano spelen, basketten, goochelen, quizzen, basketten, zingen, hockeyen, …

geniet mee!

Hij komt, hij komt,....

Hij is geweest! De lieve, goede Sint is vandaag op bezoek geweest in de Abdij.

Net na de schoolbel vormden alle kinderen een haag voor de Sint en zijn Pieten.

De Sint is daarna bij elke klas op bezoek geweest.

En of het fijn was?   Kijk maar even!

High five voor het milieu

Donderdag 9 november om 10u namen wij deel aan een recordpoging. Het ging om de “High Five voor het milieu actie”.

Met 124 deelnemende scholen zijn we aan een aantal van 26421 schoolkinderen gekomen die elkaar die om 10u een high five gaven! Met dit getal hebben we dus het wereldrecord verbroken!

Een dikke proficiat!!!

wil je zien hoe we dit gedaan hebben? Klik hier!