5A naar Xperilab

Na al verschillende proefjes in de klas te hebben gezien en gedaan was het nu tijd voor het echte werk. Op 26 oktober trokken we naar het experilab waar we een echt witte labo jas mochten aantrekken. Eerst nog wat naar de uitleg luisteren en dan aan de slag!

Van werken met een microscoop, het ontwerpen van de wieken van een windmolen tot het maken van tandpasta. Hier kan je het meebeleven.

5A speelt poppenspel in 1A

Deze keer niet mol en beer, maar wel mol en eekhoorn op bezoek in het 1e leerjaar. Na veel schrijven, oefenen en het ontwerpen van achtergronden en extra’s was 5a er klaar voor om hun poppenspel te gaan tonen in hun peter-meterklas.

Zowel 1e als 5e leerjaar en de juffen hebben genoten van de mooie achtergronden, accessoires en fijne dialogen.
Kijk maar mee!

Taxi 5C

Wanneer juf Evelyn donderdagnamiddag op bijscholing gaat komt meester Ward in de klas staan. Samen met de leerlingen van 5C gaat hij creatief aan de slag. Vorige week kwam er een filmpje uit de buis. Wat beleeft een taxichauffeur zo allemaal op een dag? Je ziet het hier!

5A naar het bos

Om ons nieuwe WO-thema in te leiden zijn we dinsdag met de fiets naar het bos getrokken.
Hier stond gids Willy ons al op te wachten.
Goed ingeduffeld hebben de we paddenstoelen mogen onderzoeken en bomen mogen meten.
Als afsluiter hebben we ons nog goed warm mogen lopen tot aan de fietsen!
Kijk maar mee naar de foto's.

5C naar het bos

De jaarlijkse uitstap naar het Chartreuzenbos is altijd een fijn moment in het 5e leerjaar. Ook 5C heeft ervan genoten, al was het dan wel verschrikkelijk koud, BRRRR! Een stevige fietstocht kreeg ons gelukkig wel weer warm. We kregen dit jaar een heleboel paddenstoelen te zien, in alle kleuren en vormen. We leerden ook hoe we de leeftijd van een boom te weten konden komen en hoe we hiervan de hoogte konden meten. Kijk je mee?