Jaarthema overgang aarde naar water

Deze namiddag vierden we met de ganse school de overgang van aarde naar water. We brachten onze laarsjes en paraplu mee. De grote kinderen brachten een flesje water mee en met een slokje van dat water deden we een poging om het liedje "alle eendjes zwemmen in het water" te gorgelen. Daarna gaven we onze plantjes, die we gezaaid hebben bij het begin van de periode rond aarde, nog even wat water. En om te eindigen stuurden we meester Dieter de ladder op met de tuinslang. Hij zorgde, op deze toch wel heel warme dag, voor de nodige verkoeling door de tuinslang open te zetten. De paraplu's kwamen goed van pas. Jolijt alom!

Kijk maar mee!

Sportdag 3de graad

Donderdag 28 april had de derde graad hun sportdag in Hofstade.
Verschillende/uitdagende sporten kwamen aan bod. Kijken jullie mee?

 

Bezoek van 6B aan de Liemingen

Vorig trimester gingen we met onze klas naar het wijkschooltje in de Liemingen.  Daar speelden we de hele namiddag gezelschapsspelletjes met de kleuters van alles klasjes. En of we ons geamuseerd hebben…?!!  Zeker weten! Stiekem willen we nog wel eens terug naar deze kleutertijd!

Kijken jullie mee?

"Heksen" van Roald Dahl in 6B

Ons taalthema ging over ‘Heksen’ en dan denken we natuurlijk aan Roald Dahl. We keken naar de film en lazen verschillende teksten.  Genoeg ideeën dus voor enkele schitterende toneelscènes ! Kijk maar mee.

Sfeerbeelden van 5C

Ook in 5C hebben we dit schooljaar al vele leuke activiteiten gedaan en hebben we al veel bijgeleerd.
We hebben gewerkt rond de dag van het kind, zijn naar Xperlilab geweest en hebben een workschop Don Giovanni gehad.
Kijk je mee?