6°lj zeeklassen dag 1

Na een lange busrit kwamen we aan in Diksmuide. We namen een kijkje in de loopgraven. Nadien gingen we op bezoek bij de ijzertoren. Omdat het heel zonnig weer was, hadden we boven op de toren een prachtig uitzicht! Daarna konden we even tot rust komen op onze kamers. Vlak voor het slapen gaan, gingen we nog snel een kijkje nemen op het strand. En dan... tijd om te gaan slapen. Slaapwel! 

Klik hier voor foto's van dag 1

Veldloop 2016

woensdag 28 september : onze jaarlijkse afspraak met de veldloop van SVS. Met meer dan 100 leerlingen namen we dit jaar weer deel.

Allemaal verdienen ze een dikke proficiat voor hun deelname! Twee leerlingen behaalden een medaille, met name Anouck Florquin en Noor Depoortere uit het derde leerjaar.

Op naar volgend jaar!

 

juf Viviane wordt 50

Juf Viviane is 50 geworden en dat moesten we vieren! Met de ganse school probeerden we ons onder de tent te proppen om met dit zeer warme weer toch een beetje schaduw te hebben. Juf Viviane kreeg een heleboel wensen in ballonnen van elke klas. Nadat ze in de bloemetjes gezet werd, keerden we met z'n allen naar onze klassen terug.

Wil je zien hoe het was? klik dan hier!

Het 1ste en het 5de leerjaar naar het park

Aangezien de weergoden ons deze keer wel heel goed gezind waren, vertrokken we ’s ochtends vroeg al naar het park. Met onze meter of peter uit het vijfde leerjaar wandelden we naar de speeltuin. Daar aangekomen, mochten we spelen naar hartenlust! Na een deugddoende slok (of meerdere slokken!) water, keerden we terug naar school waar we afscheid namen van onze meter of peter. Het was een superleuke voormiddag! Kijk je mee?

Opening jaarthema : geluksvogels

We zijn gestart, en hoe! Deze morgen hadden alle juffen en meesters pluimen aan. Waarom werd al snel duidelijk bij de opening van ons nieuwe schooljaar. Het jaarthema is geluksvogels. Sporto is helemaal vanuit Rio naar hier gevlogen voor dit begin van het schooljaar en hij bracht 10 vrienden mee, 10 geluksvogels.

De vogeltjesdans werd gedanst en zo waren we helemaal klaar om naar de klassen te trekken en alles te weten te komen over die vreemde vogels.

Wil je zien hoe dat eraan toe ging? klik dan hier voor sfeerbeelden