Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Het nieuwe schooljaar komt er binnenkort aan. Wij staan alvast te popelen om met jullie aan de slag te gaan.

Het jaarthema voor dit schooljaar is "Geluksvogels" Kijk maar even naar alle geluksvogels in het filmpje.

Tot volgende week!

Om naar het filmpje te gaan

 

3de graad voetbaltornooi

Met het EK voetbal als grote voorbeeld, konden onze 5e en 6e-jaars natuurlijk niet achter blijven met hun eigen strijd om de felbegeerde beker!
Na het nodige uitstellen van de datum, was het woensdag dan eindelijk zover. Al weken werd er naar uitgekeken: de sfeer, de gezonde rivaliteit, de doelpunten, … ze waren allemaal aanwezig om er een onvergetelijk editie van te maken.
De klassen kregen allemaal een andere tenue toegewezen en omdat het EK in Frankrijk doorgaat, moesten we niet ver zoeken. 5A en 6A in het blauw, 5B en 6B in het wit en tenslotte 5C en 6C in het rood.
De regels verschillen ook wel een beetje met de normale voetbalregels. Zo spelen we bijvoorbeeld niet met 11 tegen 11, maar met 8 tegen 8. Ook de puntentelling is lichtjes veranderd. Hier tellen we alle gemaakte doelpunten op en de klas die het hoogste aantal heeft, wint!

De 5e-jaars mochten de spits afbijten en naar goede gewoonte was het motto; ‘Ladies first’. De dames brachten ons een mooi kijkstuk dat voor de neutrale supporter een ware voetbalpropaganda betekende! De trend was gezet en de jongens volgden op het elan van de meisjes.
We werden op onze wenken bediend door de jongens en meisjes van het 5
e.
Al deze positieve punten moesten wel leiden tot een winnaar van deze jaareditie… De klas van juf Marijke mocht de beker voor het 2
e opeenvolgende jaar in ontvangst nemen. De jongens en meisjes van volgend jaar krijgen een moeilijke taak om deze voor een 2e keer te verdedigen!

Na de pauze was het de beurt aan ons 6e leerjaar. Gewapend met mascottes, slogans, liederen en supporterende ouders, was al heel snel duidelijk dat het menens was.
Hier hadden ze jaren op gewacht, het allerlaatste strijdtoneel om voor de laatste keer de eer van hun klas te verdedigen!
De dames trapten de wedstrijd op gang en 10 minuten later was het verdict: 4 gewonden, 2 kapotte potjes, 1 doelpunt voor 6C. Toch primeerde de sportiviteit en werd er heel fair na de wedstrijd de hand geschud van de tegenstanders.
De volgende wedstrijden van de jongens en meisjes stonden in het teken van onzekerheid met telkens de brilscore als gevolg (0-0). Enkel 6C was er in geslaagd om nog 2 doelpunten te scoren.
De tussenstand voor de laatste wedstrijd was dus 6A en 6B met 0 punten en 6C had er 3.
De jongens van 6A en 6B wisten dus wat hen te doen stond, 4x scoren voor eindwinst! En bij mirakel lukte het de klas van meester Tom om 4 keer te scoren in de laatste wedstrijd. Zo mogen zij trots de beker in de klas van meester Tom plaatsen nadat ze met succes de titel konden verdedigen.

Als slotwoord wil ik alle leerlingen van het 5e en 6e leerjaar bedanken voor de spectaculaire editie van het tornooi! Hard maar fair, was de ingesteldheid die jullie voor de dag brachten. Meester Frederik had zich geen betere wedstrijden als scheidsrechter kunnen voorstellen.

Succes volgend jaar en geniet maar eerst volop van de vakantie!!

Sportieve groeten,
meester Dries

 

Om te zien hoe spannend het was, klik hier.

Jaarthema overgang aarde naar water

Deze namiddag vierden we met de ganse school de overgang van aarde naar water. We brachten onze laarsjes en paraplu mee. De grote kinderen brachten een flesje water mee en met een slokje van dat water deden we een poging om het liedje "alle eendjes zwemmen in het water" te gorgelen. Daarna gaven we onze plantjes, die we gezaaid hebben bij het begin van de periode rond aarde, nog even wat water. En om te eindigen stuurden we meester Dieter de ladder op met de tuinslang. Hij zorgde, op deze toch wel heel warme dag, voor de nodige verkoeling door de tuinslang open te zetten. De paraplu's kwamen goed van pas. Jolijt alom!

Kijk maar mee!

landenbeurs 6de leerjaar

Op woensdag 25 mei was het eindelijk zover … onze lang verwachte wereldbeurs ! Tijdens de computerlessen zochten we allerlei info op over verschillende landen van de wereld. We leerden van alles bij over het klimaat, de geschiedenis, de verschillende talen en godsdiensten, het typische eten van deze landen, … Op de wereldbeurs versierden we onze stand met allerlei typische spulletjes van ons land, hapjes en drankjes, vlaggen, knutselwerkjes… Het was een fantastische dag! Kijk maar mee.

Sportdag 3de graad

Donderdag 28 april had de derde graad hun sportdag in Hofstade.
Verschillende/uitdagende sporten kwamen aan bod. Kijken jullie mee?