6C good cook

Op vrijdag 4 mei hadden we een kookworkshop van Good Cook. Eerst leerden we over de seizoensgroenten en fruit. We werden in 4 groepen verdeeld. Elk groepje kreeg een recept en ging aan de slag. Het zesultaat was versgesneden groentjes met pesto en dipsaus. Daarna lekkere wraps. En tot slot het dessertje appellolly’s. Alles was zonder dierenproducten of lactose gemaakt. Het was zeer lekker en gezond!

Onze klas vond het tof om dit te doen.

Voor sfeerbeelden, klik hier

6C de politie in de klas

Donderdag was de  politie voor de 3de keer in onze klas. De eerste keer vertelde hij over de politie zelf, de tweede keer had hij het over cyberpesten. Deze keer ging het over verslavingen zoals drugs, alcohol,… De politieman heet Koen. Hij droeg een echt politie uniform. Hij had het dan over alcohol in het verkeer, wanneer je een alcohol test moet doen. Degene die wou mocht dan zo’n blaastest doen.

Iedereen was nuchter. ;-)

 

Het was heel leuk om hem in deze klas te hebben.

Kijk maar mee! 

Workshop clickit 6de leerjaar

De leerlingen van het 6de leerjaar kregen een workshop fotograferen.
Na een korte uitleg mochten ze gaan expirimenteren......wat een pareltjes zitten er tussen!
Kijk maar mee.

Sterrenklas 5B naar Oostende

Ook dit jaar namen de vijfdeklassers deel aan de wedstrijd over Europa: Sterrenklas. 5B werd uitgeloot als winnaar voor Vlaams-Brabant en mocht op daguitstap naar Oostende. Op vrijdag 1 juli pikte de bus ons om half acht op en na een vlotte rit konden we heel de voormiddag spelen in de duinen. 's Middags een lekker broodje en een spel met de andere winnaars en dan maakten we op het strand kennis met windpainting. Tot slot maakten we nog een Europese tekening en dan trokken met zand tussen onze tenen en de zeewind in onze haren terug naar Leuven. En de regen, daar bleven we van gespaard. 
Kijk maar mee!

europabeurs 5de leerjaar

Naar jaarlijkse traditie kregen de leerlingen van het 5 de leerjaar een land van de Europese unie toegewezen. Ze moesten hier alles over te weten komen en dit op een leuke manier presenteren. Wat zijn ze hier weer goed in geslaagd. Knap gedaan allemaal!
Kijk je mee?