november en december in 5C

In november en december beleefden we weer heel wat in 5C. We ontdekten hoe tandwielen draaien en lieten onze talenten zien. Voor ons grootste project knutselden we een mobiel koekjeskraam in elkaar en maakten affiches om vervolgens koekjes te kunnen verkopen. De opbrengst was niet mis. Een hele dikke dank je wel aan alle bakkers en kopers want we verzamelden €1150 voor 'Antenne 3000'.
Kijken jullie mee?

5C naar het ecohuis

Een uitstap naar het provinciaal domein is altijd leuk. Deze keer mochten we paddenstoelen ontleden en gaan zoeken en onderzoeken met spiegeltjes. Het was een koude, natte maar boeiende uitstap. En als kers op de taart hebben we zelf onze schimmels geënt. Hopelijk kunnen we volgend jaar shitakis oogsten in onze eigen tuin.

Kijk je mee?

Hij komt, hij komt,....

Hij is geweest! De lieve, goede Sint is vandaag op bezoek geweest in de Abdij.

Net na de schoolbel vormden alle kinderen een haag voor de Sint en zijn Pieten.

De Sint is daarna bij elke klas op bezoek geweest.

En of het fijn was?   Kijk maar even!

5C peter-meter activiteit en Sinterklaas

In de taalles maakten we een poppenspel van mol en eekhoorn en op een zonnige middag gingen we ons poppenspel spelen voor onze peter en meterkindjes uit 1A.

We deden dit zo goed dat de Sint heel blij was en ons heel veel leuke cadeautjes bracht.

Voor foto's, klik hier.

6A heksentheater

Vorige week deden we een heksentheater in de klas. We moesten allemaal een toneeltje over heksen voorbereiden en voorbrengen. Onze inspiratie haalden we bij het boek "De heksen" van Roald Dahl. Het was SUPER tof!

Kijk maar!