Hoog bezoek voor de Ketnet koekenbakkers

Vandaag kreeg het 5de leerjaar bezoek van ... een lachend kakske. We moesten door goede vragen te stellen, raden wie er in het pak verstopt zat. Het bleek Elindo te zijn, beter gekend als Jimmy van Ghost Rockers. Hij kwam ons bedanken omdat we zoveel koekjes gemaakt en verkocht hebben voor onze goede doelen. Graag gedaan, Elindo.
Kijken jullie mee?

 

Sinterklaas in de Abdijschool

6 december! Alle kinderen van de abdijschool Vlierbeek staan de Sint op te wachten! Zou hij wel komen?

Ja hoor! De Sint en twee van zijn pieten kwamen te voet aan en ging de ganse dag op bezoek bij alle klassen.

Dat was zeer leuk.

Kijk maar mee!

5B naar het ecohuis

Paddenstoelen. Het huisje van de kaboutertjes, lekker om te eten (sommige niet!) en erg boeiend om te bestuderen. De sporen, de zwamvlok, boleten en saprofieten…. Dat en nog veel meer leerden we bij onze paddenstoelen-speurtocht in en rond het ecohuis. We kregen ook een boomstronk mee waar we zelf oesterzwammen op geënt hadden. Benieuwd wat dat volgend jaar wordt!
Kijk maar mee.

5B op bezoek bij onze peter- meterklas

In de klas maakten we een poppenspel over mol en eekhoorn, die bij elkaar op bezoek gingen. We knutselden stokpoppen en oefenden eerst in onze klas. Daarna trokken we naar onze peterklas, 1B, om daar voor echt publiek 😉 te spelen. We hadden wel een beetje stress maar alles ging goed en het publiek applaudisseerde enthousiast!
Kijk je mee?

5B naar het bos

Op dinsdag 23 oktober trokken we met de klas naar het bos. Na een stevige bergop met de fiets kwamen we aan het Chartreuzenbos, waar onze gids al op ons stond te wachten. Twee uur lang leerden we over de bomen, de planten en dieren. We mochten meten hoe dik en hoe hoog die bomen wel zijn en we bekeken de paddenstoelen van dichterbij. De regen bleef uit maar fris was het wel!
Kijk maar mee.