5B op bezoek bij onze peter- meterklas

In de klas maakten we een poppenspel over mol en eekhoorn, die bij elkaar op bezoek gingen. We knutselden stokpoppen en oefenden eerst in onze klas. Daarna trokken we naar onze peterklas, 1B, om daar voor echt publiek 😉 te spelen. We hadden wel een beetje stress maar alles ging goed en het publiek applaudisseerde enthousiast!
Kijk je mee?

5B naar het ecohuis

Paddenstoelen. Het huisje van de kaboutertjes, lekker om te eten (sommige niet!) en erg boeiend om te bestuderen. De sporen, de zwamvlok, boleten en saprofieten…. Dat en nog veel meer leerden we bij onze paddenstoelen-speurtocht in en rond het ecohuis. We kregen ook een boomstronk mee waar we zelf oesterzwammen op geënt hadden. Benieuwd wat dat volgend jaar wordt!
Kijk maar mee.

5B bouwt

Op een mooie namiddag in september kregen we in de klas allerlei materiaal om te bouwen: knex, kaplablokken, puzzels, een knikkerbaan en nog meer. We mochten zelf kiezen wat we zouden gaan doen. En het was leuk!
Kijk je mee?

5B naar het bos

Op dinsdag 23 oktober trokken we met de klas naar het bos. Na een stevige bergop met de fiets kwamen we aan het Chartreuzenbos, waar onze gids al op ons stond te wachten. Twee uur lang leerden we over de bomen, de planten en dieren. We mochten meten hoe dik en hoe hoog die bomen wel zijn en we bekeken de paddenstoelen van dichterbij. De regen bleef uit maar fris was het wel!
Kijk maar mee.

Yoga voor 1, 5 en 6

Yoga tijdens de middag.
Gisteren was de derde graad aan de beurt en vandaag was het aan het 1ste leerjaar.
Ook deze kinderen konden ontspannen aan de namiddag beginnen.
Enkele sfeerbeelden.