Klasoverschrijdend spelen in de klassen 1KA-1KB-1KC

Tijdens de week voor de krokusvakantie starten we de week eens wat anders. Zo mochten we in 3 klasjes gaan spelen. We konden op verkenning in de ballonnen-, rupsen- en kikkerklas. Zo konden we eens met ander speelgoed en nieuwe vriendjes spelen.

Frietjesdag

Het wordt stillaan een traditie. Na de restaurantdag hielden we nog even de frituur open, zodat we een heus frietjesfeest konden houden voor al onze kleuters en het 1ste leerjaar.
Dankzij de weergoden hebben we er in het zonnetje van kunnen genieten.

En of het lekker was?  Oooooooh ja.....kijk maar mee!

1KA sfeerbeelden januari

Sfeerbeelden kikkerklas

–        donker, donker, maar ook een lichttafel

–        krassen in het zwart, waar zitten die sterretjes

–        HOERA, Ella is 4!!!

–        brooddozen op de juiste plaats

–        puzzelkampioen

–        op tijd, op tijd

–        lokjes (van papier) knippen

–        ons nachtkunstwerk, waar zitten de spookjes

–        buiten beren die pap maken was er ook een olifant

–        voor elke beer het juiste bord pap

–        peter en meter activiteit: onze beren mogen vliegen

(moeilijk hoor om daar een scherp beeld van te krijgen)

–        er is een hartjesbom ontploft in onze kring

Klik hier voor de foto's

Carnaval 2019

Het is woensdag 27 februari en het is 20 graden buiten! Onder een stralende zon vierden we vandaag carnaval op school. Afsluiten deden we met een stoet. Voor 1 keer moesten we onze jassen niet aandoen en konden de verkleedkleren in volle glorie getoond worden.

Voor sfeerbeelden klik hier

Onze schoolreis: de kikkers, de rupsen en de ballonnen

Met de bus op schoolreis is al een avontuur op zich. Het begon al toen onze kids de trap van de bus moesten beklimmen. De rupsen en kikkers zaten bovenaan dus voor hen een kleine bergbeklimming 😉 Eenmaal op de parking aangekomen stelden de juffen voor om nieuwe schoenen of leuke boekjes voor in de klas te kopen. Dat vonden de kids geen goed idee Dus zetten we onze toch maar verder op de parking richting speeltuin. Toen we daar waren gearriveerd hadden sommigen op een wip hun schoenen uit, maar eerst gingen we ons koekje eten en eens plassen. Daarna kon het ravotten beginnen. En dat deden we, ook de juffen 😊 In de namiddag mochten we nog smullen van een heerlijk ijsje. En toen we klaar zaten met jas en tas konden we nog even naar een filmpje kijken tot de bus er terug was. Toen kwamen we buiten en lag er een heus wit sneeuwtapijt waar we als eerste mochten instappen, wow wat was dat leuk. Toen we ons gesetteld hadden in de bus lagen er sommigen al heel snel in dromenland zzzz.. Kort gezegd het was een TOPdag!!

KIjk je mee?