Daar zit muziek in

Een nieuwe maand... een nieuw thema in ons jaarthema! Juf Bieke vertelde ons, samen met haar kinderen, wat dat nieuwe thema is. Daar zit muziek in! Al zingend en dansend hebben de kleuters van juf Bieke ons getoond wat we deze maand kunnen doen.

December sfeerfoto's in de rupsenklas 1KB

Een maand vol gevoelens.
BLIJ met al de leuke feesten
BANG van de zwarte pieten
VERWONDERING voor de kerstlichtjes en kaarsjes.

Sinterklaas in de Abdij

Hij komt! Hij komt! En hij is alweer vertrokken!

Naar jaarlijkse gewoonte bracht Sinterklaas onze school een bezoek. Woensdag was hij al in de Liemingen en vrijdag was de Abdij aan de beurt. De druilerige regen zorgde ervoor dat we hem onder het afdak van de oude speelplaats moesten ontvangen in plaats van op straat maar dat was geen probleem voor de Pieten en de Sint.

De hele dag bezochten ze alle klassen en de kinderen hebben hun beste beentje voorgezet. Er waren liedjes, versjes en zelfs een zoektocht naar pakjes. De kinderen waren superflink en er was ook snoep. De Sint heeft er alweer van genoten, en de kinderen ook.

Tot volgend jaar Sinterklaas!

Klik hier om te zien hoe leuk het was!

Kerstverhaal

Vandaag brachten de juffen van de kleuterschool en het eerste leerjaar het kerstverhaal voor al hun kinderen.

Het was een mooie voorstelling en de kinderen hebben ervan genoten.

Kijk maar mee.

November in de rupsenklas 1KB

Het was weer een drukke  maand vol met leuke dingen.
Zoals:
* Het blotevoetenpad in onze klas.
*De groendag met lekkere havermoutpannenkoeken en gebakken appeltjes.
*Het grootouderfeest
*De rode neuzen dag