Daar zit muziek in

Een nieuwe maand... een nieuw thema in ons jaarthema! Juf Bieke vertelde ons, samen met haar kinderen, wat dat nieuwe thema is. Daar zit muziek in! Al zingend en dansend hebben de kleuters van juf Bieke ons getoond wat we deze maand kunnen doen.

Kerstverhaal

Vandaag brachten de juffen van de kleuterschool en het eerste leerjaar het kerstverhaal voor al hun kinderen.

Het was een mooie voorstelling en de kinderen hebben ervan genoten.

Kijk maar mee.

2KA en 2KB naar het kabouterbos

Op een herfstachtige novemberdag trokken de kabouters van de 2de kleuterklas met hun laarsjes naar het kabouterbos op zoek naar hun kaboutervriendjes.

Sinterklaas in de Abdij

Hij komt! Hij komt! En hij is alweer vertrokken!

Naar jaarlijkse gewoonte bracht Sinterklaas onze school een bezoek. Woensdag was hij al in de Liemingen en vrijdag was de Abdij aan de beurt. De druilerige regen zorgde ervoor dat we hem onder het afdak van de oude speelplaats moesten ontvangen in plaats van op straat maar dat was geen probleem voor de Pieten en de Sint.

De hele dag bezochten ze alle klassen en de kinderen hebben hun beste beentje voorgezet. Er waren liedjes, versjes en zelfs een zoektocht naar pakjes. De kinderen waren superflink en er was ook snoep. De Sint heeft er alweer van genoten, en de kinderen ook.

Tot volgend jaar Sinterklaas!

Klik hier om te zien hoe leuk het was!

De Gruffalo in 2KA en 2KB

2KA en 2KB hebben bruine grote voetsporen gevonden in de gang!!
Van wie waren ze? We volgden het spoor en kwamen uiteindelijk terecht bij ‘De Gruffalo’!
2 weken lang hebben we onze deuren opengezet en klasoverschrijdend gewerkt rond dit boeiend thema.