Daar zit muziek in

Een nieuwe maand... een nieuw thema in ons jaarthema! Juf Bieke vertelde ons, samen met haar kinderen, wat dat nieuwe thema is. Daar zit muziek in! Al zingend en dansend hebben de kleuters van juf Bieke ons getoond wat we deze maand kunnen doen.

Kerstverhaal

Vandaag brachten de juffen van de kleuterschool en het eerste leerjaar het kerstverhaal voor al hun kinderen.

Het was een mooie voorstelling en de kinderen hebben ervan genoten.

Kijk maar mee.

Spelletjes met peter-meterklas 3KA en 3A

De kleuters van 3KA gingen op bezoek bij de leerlingen van 3A met een zak boordevol spelletjes. We maakten het gezellig in kleine groepjes en speelden er op los.
Iedereen vond het geweldig. Kijk je mee?

Sinterklaas in de Abdij

Hij komt! Hij komt! En hij is alweer vertrokken!

Naar jaarlijkse gewoonte bracht Sinterklaas onze school een bezoek. Woensdag was hij al in de Liemingen en vrijdag was de Abdij aan de beurt. De druilerige regen zorgde ervoor dat we hem onder het afdak van de oude speelplaats moesten ontvangen in plaats van op straat maar dat was geen probleem voor de Pieten en de Sint.

De hele dag bezochten ze alle klassen en de kinderen hebben hun beste beentje voorgezet. Er waren liedjes, versjes en zelfs een zoektocht naar pakjes. De kinderen waren superflink en er was ook snoep. De Sint heeft er alweer van genoten, en de kinderen ook.

Tot volgend jaar Sinterklaas!

Klik hier om te zien hoe leuk het was!

3deKK naar het dinomuseum

Dinsdag 5 november bezochten we het dinomuseum.
Daar was het groot, mooi en speciaal.
Eerst genoten we van een poppenspel over een teletijdmachine, dinosaurussen, een mijnwerker en een professor.
Nadien brachten we met een gids een bezoek aan het museum.
De gids verklapte ons een geheim wachtwoord. Dat moesten we onthouden om in het atelier binnen te kunnen.
Daar knutselden we een dinomasker en groeven we een dino op. Kijk maar mee.