Carnaval 2020 Abdij

Februari is carnavalmaand. Zo ook bij ons op school. Naar jaarlijkse gewoonte liepen we vanuit de hoofdschool in een stoet het blokje om. We konden dit jaar op veel toeschouwers rekenen.

Ook in de klassen bleek het reuzefijn te zijn.

Kijk maar!

Daar zit muziek in

Een nieuwe maand... een nieuw thema in ons jaarthema! Juf Bieke vertelde ons, samen met haar kinderen, wat dat nieuwe thema is. Daar zit muziek in! Al zingend en dansend hebben de kleuters van juf Bieke ons getoond wat we deze maand kunnen doen.

Spelletjes met peter-meterklas 3KA en 3A

De kleuters van 3KA gingen op bezoek bij de leerlingen van 3A met een zak boordevol spelletjes. We maakten het gezellig in kleine groepjes en speelden er op los.
Iedereen vond het geweldig. Kijk je mee?

Sinterklaas in de Abdij

Hij komt! Hij komt! En hij is alweer vertrokken!

Naar jaarlijkse gewoonte bracht Sinterklaas onze school een bezoek. Woensdag was hij al in de Liemingen en vrijdag was de Abdij aan de beurt. De druilerige regen zorgde ervoor dat we hem onder het afdak van de oude speelplaats moesten ontvangen in plaats van op straat maar dat was geen probleem voor de Pieten en de Sint.

De hele dag bezochten ze alle klassen en de kinderen hebben hun beste beentje voorgezet. Er waren liedjes, versjes en zelfs een zoektocht naar pakjes. De kinderen waren superflink en er was ook snoep. De Sint heeft er alweer van genoten, en de kinderen ook.

Tot volgend jaar Sinterklaas!

Klik hier om te zien hoe leuk het was!

Parkour in de turnles 3° en 4°lj

Wall run, precision, strides, speed step en tiktak. Neen geen Engelse les, wel Parkour in de turnles.
De leerlingen van het 3de en 4de kunnen je alles vertellen over deze discipline waarbij hindernissen op een vloeiende en snelle manier worden overwonnen. Ze hebben er veel plezier in!