Taxi 5C

Wanneer juf Evelyn donderdagnamiddag op bijscholing gaat komt meester Ward in de klas staan. Samen met de leerlingen van 5C gaat hij creatief aan de slag. Vorige week kwam er een filmpje uit de buis. Wat beleeft een taxichauffeur zo allemaal op een dag? Je ziet het hier!

5C naar het bos

De jaarlijkse uitstap naar het Chartreuzenbos is altijd een fijn moment in het 5e leerjaar. Ook 5C heeft ervan genoten, al was het dan wel verschrikkelijk koud, BRRRR! Een stevige fietstocht kreeg ons gelukkig wel weer warm. We kregen dit jaar een heleboel paddenstoelen te zien, in alle kleuren en vormen. We leerden ook hoe we de leeftijd van een boom te weten konden komen en hoe we hiervan de hoogte konden meten. Kijk je mee?

Veldloop

De hevige regen van de voormiddag hield onze lopers niet tegen. Om 13u00 werd het droog en kwam zelfs een waterzonnetje even piepen! Met velen stonden ze enthousiast klaar aan de start, benen ingesmeerd en losgegooid. Jullie hebben het fantastisch gedaan. Proficiat! Kijk maar mee!

EHBO in 5C

‘Doe het zelf’ was het taalthema. Zelf een spelreglement lezen, zelf een les maken maar ook jezelf kunnen verzorgen is niet onbelangrijk! De mama van juf Evelyn is verpleegster en zij kwam ons de kneepjes van het vak aanleren. Hoe verzorg je een bandwonde? Wat moet je doen bij een verstuiking? Moeten we naar het ziekenhuis bellen voor een snijwonde? En wat moeten we dan allemaal zeggen? 5C is er nu helemaal op voorbereid! Kijk maar mee.

1ste lj.-5de lj.: naar het park.

Onder een stralende zon trokken we een hele namiddag naar de speeltuin met onze peter-meterklas van het vijfde leerjaar. Elke jongen en elk meisje van het eerste leerjaar kreeg één (of zelfs twee) meters of peters toegewezen. We leerden elkaar beter kennen door samen naar het park te wandelen en daar te gaan spelen. Het was superleuk!!Kijk maar mee!

More Articles...

  1. 1ste schooldag