Daar zit muziek in

Een nieuwe maand... een nieuw thema in ons jaarthema! Juf Bieke vertelde ons, samen met haar kinderen, wat dat nieuwe thema is. Daar zit muziek in! Al zingend en dansend hebben de kleuters van juf Bieke ons getoond wat we deze maand kunnen doen.

Kijk maar mee!

Sinterklaas in de Abdij

Hij komt! Hij komt! En hij is alweer vertrokken!

Naar jaarlijkse gewoonte bracht Sinterklaas onze school een bezoek. Woensdag was hij al in de Liemingen en vrijdag was de Abdij aan de beurt. De druilerige regen zorgde ervoor dat we hem onder het afdak van de oude speelplaats moesten ontvangen in plaats van op straat maar dat was geen probleem voor de Pieten en de Sint.

De hele dag bezochten ze alle klassen en de kinderen hebben hun beste beentje voorgezet. Er waren liedjes, versjes en zelfs een zoektocht naar pakjes. De kinderen waren superflink en er was ook snoep. De Sint heeft er alweer van genoten, en de kinderen ook.

Tot volgend jaar Sinterklaas!

Klik hier om te zien hoe leuk het was!

 

 

Bezoek stadsbegraafplaats 5C

Jammer genoeg heeft het ons hele bezoek lang geregend maar de rondleiding langs pleinen en straten, langs de sterretjesweide en door de crypte, hebben best indruk gemaakt.
En een warm dank je wel aan de mama en papa die voor de nodige opwarming zorgden met heerlijke warme chocomelk.
Kijk je mee?
 

Dag van het kind 5C

Tijdens de dag van het kind hebben we in de klas een quiz gedaan over de kinderrechten. Daarna gingen we in groepjes aan de slag om een kinderrecht om te zetten in een tableaux vivant. Kunnen jullie raden welk recht wij uitbeelden?
Kijk maar mee.

5C Knutselen in het bos

Vlak voor de vakantie hadden we een prachtig zonnige herfstdag. We hebben er dus van geprofiteerd om in het bos te gaan knutselen. Dingen maken met wat je kan vinden, de creativiteit spatte er af en de bouwwerken waren bijzonder stevig. Kijk maar mee.