Carnaval 2018

Woensdag 7 februari : carnaval. Traditioneel komen we verkleed naar school. De juffen en de meesters hadden het thema "beroepen" gekozen en er waren opvallend veel koks, dokters en verpleegsters en hier en daar een boer of bouwvakker. De kinderen konden vrij kiezen hoe ze verkleed kwamen. We zagen heel wat zeer toffe creaties zoals Janssen en Janssen, een siamese tweeling, een lachend mannetje, frieten, bananen, cool-bluepakketjes, oude en jonge vrouwtjes, prinsessen en politie enzovoort!! Een bonte bende. En die bonte bende ging om half twaalf de straat op voor een stoet. Het was wel koud maar de zon scheen volop! 

Kijk maar mee!

5C op Ketnet King Size

We zijn er zondag 24 december vroeg voor moeten opstaan. Maar jongens het was de moeite.
Samen met Charlotte, Sander, Sara en Thomas in de ketnetstudio zitten en live op TV komen.
We hadden heel wat te vertellen tijdens onze kerstfeestjes.
 

5C naar het ecohuis

Een uitstap naar het provinciaal domein is altijd leuk. Deze keer mochten we paddenstoelen ontleden en gaan zoeken en onderzoeken met spiegeltjes. Het was een koude, natte maar boeiende uitstap. En als kers op de taart hebben we zelf onze schimmels geënt. Hopelijk kunnen we volgend jaar shitakis oogsten in onze eigen tuin.

Kijk je mee?

november en december in 5C

In november en december beleefden we weer heel wat in 5C. We ontdekten hoe tandwielen draaien en lieten onze talenten zien. Voor ons grootste project knutselden we een mobiel koekjeskraam in elkaar en maakten affiches om vervolgens koekjes te kunnen verkopen. De opbrengst was niet mis. Een hele dikke dank je wel aan alle bakkers en kopers want we verzamelden €1150 voor 'Antenne 3000'.
Kijken jullie mee?

5C peter-meter activiteit en Sinterklaas

In de taalles maakten we een poppenspel van mol en eekhoorn en op een zonnige middag gingen we ons poppenspel spelen voor onze peter en meterkindjes uit 1A.

We deden dit zo goed dat de Sint heel blij was en ons heel veel leuke cadeautjes bracht.

Voor foto's, klik hier.